ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Києві відбудеться форум педагогів і батьків

Столична влада має намір підвищити рівень виховання та освіти.

У Києві відбудеться форум педагогів і батьків
Фото: Макс Левин

Обговорення проекту Столичного стандарту освіти в Києві добігає кінця. Наприкінці тижня в столиці відбудеться форум за участю педагогів, батьків, розробників проекту та представників КМДА, на якому затвердять проект із доповненнями.

Про це глава КМДА Олександр Попов повідомив журналістів 15 травня, під час відвідування дитячого будинку сімейного типу родини Юсан.

"Нещодавно ми відзначали День матері. Мами завжди щасливі, якщо їхні діти здорові, якщо вони спокійні за дітей. Цими днями в Києві завершується обговорення Столичного стандарту освіти. Проекту, створеного за безпосередньої участі педагогів, батьків, школярів. Пропозиції, які містить документ в частині охорони здоров'я дітей, у частині навчання та виховання переконують у тому, що мами можуть не хвилюватися за маленьких киян, за їхнє майбутнє", - сказав глава КМДА.

"У Столичному стандарті знайшлося місце і забезпеченню міста дитячими садками, і створенню стандартів харчування екологічно чистими продуктами, і впровадженню здорових технологій у дитсадках і школах. Це ціла система, створена фахівцями, педагогами і самими батьками, спрямована на досягнення головної мети - виховання всебічно розвинених, здорових успішних, конкурентноспроможних киян", - сказав Олександр Попов.

Олександр Попов зазначив, що впровадження Столичного стандарту освіти дозволить значно підвищити рівень виховання та освіти в навчально-виховних закладах міста. "Київ прагне стати одним з європейських лідерів у сфері освіти. Реалізовувати це прагнення місто буде системно, розвиваючи сферу освіти, починаючи з дитячих садків і закінчуючи вищими навчальними закладами. Упевнений, що спільно розроблений Столичний стандарт освіти стане зразком для всієї країни", - сказав Олександр Попов.

Керівник міста зазначив також, що наприкінці тижня в Києві на форумі педагогів, батьків за участю розробників проекту та представників КМДА, проект пройде завершальну стадію обговорення.

Як повідомляли, проект Столичного стандарту освіти був розроблений за ініціативи голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. Восени його винесли на громадське обговорення, а потім переробили на підставі пропозицій і зауважень, які надійшли. Після цього Попов дав доручення повторно винести проект документа на громадське обговорення і довести його до відома кожного працівника системи освіти і батьківського активу дошкільних, шкільних та вищих навчальних закладів.

Глава міста, пояснюючи необхідність додаткового обговорення проекту, зазначив, що вважає "колективну працю ефективнішою". "Запропонований проект був вивчений педагогами-практиками, вченими, експертами і отримав високі оцінки. Але я вважаю, що колективне доопрацювання піде йому тільки на користь. Ніхто не знає так проблеми галузі, як педагоги-практики, батьки, школярі. Чим більше киян об'єднають свої зусилля в роботі над стандартом освіти, тим краще", - сказав Олександр Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram