ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кабмін збільшив держзамовлення на навчання у ВНЗ

"Технарів" побільшає, а дипломатів поменшає

Кабмін збільшив держзамовлення на навчання у ВНЗ
Фото: donbass.ua

Кабінет Міністрів затвердив державне замовлення на навчання у ВНЗ.

Про це повідомив міністр освіти Дмитро Табачник. Міністр зазначив, що прийом студентів для підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" становитиме майже 79 000 осіб, зокрема, понад 68 000 - за денною формою навчання. За освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр" - 127200 осіб, у тому числі за денною формою навчання - майже 108 000 осіб.

За словами міністра, порівняно з минулим роком держзамовлення на бакалаврат збільшено на 21,5%, а на денну форму навчання - майже на 22%. При цьому істотно збільшується порівняно з минулим роком прийом за такими напрямками: електроніка - майже 33%, енергетика та енергетичне машинобудування - 41,5%, радіотехніка, радіоелектронні апарати та зв'язок - майже 25%, металургія та матеріалознавство - на 64% , машинобудування і металообробка - майже 28%, авіаційна і космічна техніка - 43,5%, транспорт і транспортна інфраструктура - 32%.

"Тобто уряд третій рік поспіль продовжує свою послідовну державну політику на збільшення державного замовлення в таких пріоритетних галузях розвитку економіки, як матеріалознавство, машинобудування, металургія, хімічні технології, інформаційна безпека", - сказав Табачник.

Він також зазначив, що державне замовлення за рівнем підготовки "спеціаліст" буде становити 74 000 осіб, у тому числі майже 57 500 - це денна форма навчання. Державне замовлення на рівень підготовки "магістр" буде розраховане на 44 600 осіб, зокрема понад 37 000 - це денна форма навчання, що на 3,5% більше порівняно з минулим роком.

Міністр також зазначив, що порівняно з минулим роком зменшено прийом за державним замовленням для таких галузей знань, як економіка і підприємництво, менеджмент, міжнародні відносини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram