ГоловнаСуспільствоОсвіта

Директора школи позбавили посади за відмову повісити портрет Януковича

Чиновники вважають, що екс-директор не зрозумів своїх господарських функцій.

Директора школи позбавили посади за відмову повісити портрет Януковича

Колишній директор Трудолюбівської середньої школи Миргородського району Полтавської області Анатолій Карбан заявив, що його позбавили посади через відмову розмістити в школі портрет Президента Віктора Януковича.

Про це пише Gazeta.ua.

"У райадміністрації вимагали, щоби повісив портрет Януковича в школі. Я їм пояснював, що, згідно з Конституцією, портрет президента не належить до символів держави. З цього все й почалося. Знайшли зачіпку, мене звинуватили в негараздах, які самі ж і породили. Мені закидають, що температура в класах восени знизилася до 10-12 градусів тепла. Але райвно дозволило включити газ тільки з листопада. Звинувачують мене, мовляв, не звертався. А я ж звертався з цього питання неодноразово, є й письмові заяви", - заявив колишній директор школи.

29 травня відбулося засідання виконавчого комітету Трудолюбівської сільської ради. На ньому тутешні депутати одноголосно ухвалили рішення про продовження контракту з Анатолієм Карбань на три роки. 13 червня було скликано позачерговий виконком, на ньому вирішили не продовжувати контракт. Рішення директору школи не показали. Він упевнений: зробили це під тиском районної адміністрації.

Голова Миргородської райдержадміністрації Олександр Волошко дав зрозуміти, що причина справді в портреті Президента.

"Щодо портрета президента - ніхто нічого йому не нав'язував. Анатолій Євгенович сказав, що в нього немає грошей на портрет. Ми йому портрет подарували. Директор школи - це передусім господарник, а він цього не зрозумів. Нехай учителем попрацює. Може, ми його до себе заберемо. Він людина ерудована. Державі потрібні філософи та теоретики. Його трохи покартали, але нехай не переживає, буде з роботою", - повідомив він.

Депутат Миргородської районної ради Юрій Коваленко повідомив, що Анатолій Карбан - член партії "Наша Україна", депутат райради від цієї партії, заступник голови районного осередку цієї політсили.

"Про ситуацію з портретом Януковича - це правда. Він не захотів його вішати. А наближаються вибори. Виборча дільниця в школі. У складі виборчої комісії будуть переважно вчителі. А на ділянці близько 700 виборців. Тому і постаралися позбутися неугодного директора", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram