ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти піднімає прохідний бал для абітурієнтів

З профільного предмету необхідно буде набрати 140 балів.

Міносвіти піднімає прохідний бал для абітурієнтів

Міністерство освіти підняло прохідний бал для абітурієнтів до 140 з профільного предмету. Про це сьогодні на селекторній нараді в Міносвіти заявив міністр Дмитро Табачник, повідомляє кореспондент LB.ua.

Для непрофільних предметів прохідний бал залишається попереднім - 124. Торік прохідний бал становив 124 з усіх предметів.

За словами міністра, до 2 липня, коли стартує вступна кампанія, всі українські університети повинні під'єднатися до Єдиної державної електронної бази. В електронній базі абітурієнт зможе побачити себе в рейтингу і оцінити власні шанси на вступ в той чи інший ВНЗ.

"Я сам особисто буду контролювати, під'єдналися всі університети до єдиної бази даних чи ні, - сказав Табачник. - Я вже сьогодні попередив ректора Луцького національного технічного університету, що технічний університет, який не може під'єднатися до електронної бази даних, якось дивно виглядає. Усі, хто не під'єднається своєчасно, будуть порушувати рівність і прозорість умов прийому. Приблизно 30 університетів повинні під'єднатися за 5 днів, що залишилися. В іншому разі 2 липня ми будемо вживати відповідних заходів, аж до анулювання набору в конкретному ВНЗ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram