ГоловнаСуспільствоОсвіта

Азаров: 2013 року Кабмін закупить 1,4 тис. шкільних автобусів

У бюджеті на закупівлю транспорту передбачено 352 млн грн.

Азаров: 2013 року Кабмін закупить 1,4 тис. шкільних автобусів
Фото: osvita.com

Уряд наступного року планує закупити 1,4 тис. шкільних автобусів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров учора на ПрАТ "Бориспільський автозавод" під час церемонії передачі педагогам Житомирської та Сумської областей виготовлених на цьому підприємстві 75 шкільних автобусів.

”2013 року уряд твердо налаштований закупити 1,4 тис. автобусів, і тоді урядову програму "Шкільний автобус" буде виконано", - сказав прем'єр.

При цьому М. Азаров уточнив, що згадану програму реалізують в Україні з 2003 року. І за цей час за бюджетні кошти закуплено тільки 1 тис. 361 автобус. "Такі темпи вкрай незадовільні", - сказав прем'єр.

”Тому було прийнято рішення збільшити обсяги закупівлі шкільних автобусів, і в бюджеті 2012 року на закупівлю транспорту для школярів передбачено 352 млн. грн. На ці гроші було закуплено тисячу автобусів - майже стільки, скільки за всі попередні роки реалізації програми", - сказав М. Азаров.

Довідка. В Україні за межами доступності до школи проживає майже третина українських школярів. Так, на початку 2011 навчального року за межами пішохідної доступності проживало понад 282 тис. учнів, а шкільними автобусами змогли скористатися трохи більш ніж 203 тис. учнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram