ГоловнаСуспільствоОсвіта

Абітурієнти подали більше ніж 830 тис. заяв до ВНЗ

104 тис. осіб скористалися електронною системою подання документів.

За 10 днів вступної кампанії до вищих навчальних закладів України надійшла 832 861 заява. В електронному вигляді вищі навчальні заклади отримали 104 547 заяв.

"За 10 днів вступної кампанії подано майже стільки ж заяв, як за всю торішню вступну кампанію в цілому. Так, якщо торік за всю вступну кампанію вступники подали 869 тисяч, то станом на 8 годину 13 липня вузами вже отримано майже 833 тисячі заяв. Водночас нинішня вступна кампанія демонструє високі показники - і з організації, і за кількістю поданих заяв. Про це говорять і самі вступники, і їхні батьки, і громадські спостерігачі", - прокоментував заступник директора департаменту вищої освіти МОНмолодспорту Микола Фоменко.

Усього в нинішній вступній кампанії взяли участь вже 307 843 абітурієнта, електронною системою подання документів скористалися 41 854 абітурієнта.

Нагадаємо, за прогнозами голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максима Луцького, під час другого тижня вступної кампанії інтенсивність подання заяв до вищих навчальних закладів зменшиться на 10-15%.

"Якщо проаналізувати динаміку подання заяв попередніх років, то чітко зрозуміло, що найбільший бум спостерігається саме першого тижня подання документів, коли документи подають близько третини абітурієнтів. За результатами минулого тижня, я можу констатувати, що вищі навчальні заклади гідно, на гідному рівні проводять вступну кампанію, намагаючись мінімізувати черги і якомога оперативніше приймати документи", - зазначив голова парламентського комітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram