ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти: щороку за кордон виїжджають вчитися до 20 тис. студентів

У відомстві повідомили, 90% виїжджаючих українців повертається на батьківщину.

Міносвіти: щороку за кордон виїжджають вчитися до 20 тис. студентів
Фото: eutg.net

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту оцінює кількість студентів, які щорічно виїжджають за кордон для отримання освіти, в 18-20 тисяч.

Про це на прес-конференції сказав начальник управління міжнародного співробітництва Міносвіти Андрій Божков.

"На сьогодні для навчання за кордон по лінії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щороку виїжджає близько 18-20 тисяч студентів", - сказав він.

Водночас Божков уточнив, що студенти виїжджають за кордон у рамках міжвідомчих і міжурядових угод, державної програми з навчання українських фахівців за кордоном, а також на підставі прямих угод між вітчизняними та іноземними вищими навчальними закладами.

За його словами, на сьогодні налічується близько 4,2 тис. відповідних угод.

У свою чергу директор Державного інституту сімейної та молодіжної політики Андрій Мішин зауважив, що близько 90% українців, які виїжджають на навчання за кордон, повертається на батьківщину.

"З тих, хто навчається, 90% в обов'язковому порядку повертаються в Україну", - сказав він.

За словами Мишина, за кордоном залишаються ті українці, які виходять заміж або одружуються, а також представники талановитої молоді, які отримали гранти і не бачать для себе перспектив подальшого розвитку в Україні.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє про брак спеціалістів у сфері інформаційних технологій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram