ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кабмін скоротив кількість шкіл для неповнолітніх

Міносвіти вважає, що це дозволить поліпшити матеріально-технічну базу установ, які залишилися.

Кабмін скоротив кількість шкіл для неповнолітніх
Фото: segodnya.ua

Кабінет Міністрів ліквідував 5 з 11 загальноосвітніх шкіл соціальної реабілітації для неповнолітніх правопорушників.

Про це йдеться в постанові №734 від 8 серпня.

Зокрема, ліквідації підлягають Київська, Горлівська (Донецька область), Свердловська (Луганська область), Корсунська (Херсонська область), Городоцька (Львівська область) загальноосвітні школи соціальної реабілітації.

Учні ліквідованих шкіл, згідно з документом, продовжать навчання в решті школах соціальної реабілітації: Балаховській (Кіровоградська область), Єнакіївській (Донецька область), Камишеватській (Запорізька область), Миколаївській, Фонтанській (Одеська область) і Харківській.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, така постанова покликана оптимізувати мережу шкіл соціальної реабілітації.

Міносвіти зазначає, що, відповідно до Закону "Про органи і служби у справах неповнолітніх і спеціальні установи для неповнолітніх", тепер у зазначені заклади скеровують неповнолітніх на підставі рішення суду, що спричинило різке скорочення контингенту дітей у закладах зазначеного типу.

Така оптимізація, на думку міністерства, дозволить поліпшити матеріально-технічну базу установ, що залишилися.

Нагадаємо, в жовтні 2011 року Кабмін затвердив план заходів щодо реалізації концепції розвитку кримінальної юстиції щодо неповнолітніх, доручивши Міністерству внутрішніх справ, Міносвіти і Державній пенітенціарній службі розробити єдину систему обліку неповнолітніх правопорушників до 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram