ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти продовжило терміни зарахування на бюджет

Вузи не виконали план держзамовлення.

Міносвіти продовжило терміни зарахування на бюджет
Фото: http://mobilnik.ua

Міністерство освіти продовжило терміни зарахування абітурієнтів на бюджет до 15 серпня.

Про відповідний лист міністра освіти Дмитра Табачника від 10 серпня повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

"Враховуючи ситуацію, що склалася у зв'язку з невиконанням плану держзамовлення вищими навчальними закладами різних рівнів, профільне міністерство дозволило продовжити термін прийому оригіналів документів до 15 серпня 2012 року", - йдеться в повідомленні.

"Тобто на ті напрямки, на які залишилися вільні місця після третьої хвилі рекомендованих до зарахування, вузи будуть приймати оригінали документів до 15 серпня 2012 р.", - пояснили в ОПОРА.

"Абітурієнти, які не потрапили в третій список, але були близько до нього, повинні звернутися до навчального закладу і поцікавитися, чи є вакантне місце на той напрямок підготовки, на який вони подавали заяву та документи, і чи є в них шанси вступити на місця держзамовлення відповідно до їх конкурсних балів", - зазначено в повідомленні.

Окрім цього, 25 серпня 2012 року було дозволено приносити оригінали документів на контрактну форму навчання не тільки на ті напрями підготовки, на які абітурієнт подав документи до 31 липня, а й на інші.

Однак це можна робити тільки в межах одного навчального закладу і напрямку з однаковими конкурсними предметами.

Лист міністерства має рекомендаційний характер, тому вузи, які своєчасно виконали план державного замовлення, не зобов'язані продовжувати терміни зарахування до 15 серпня 2012 р.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram