ГоловнаСуспільствоОсвіта

Тігіпко запевняє, що держзамовлення у вузах не зменшиться

Буде перерозподілено лише його структуру.

Тігіпко запевняє, що держзамовлення у вузах не зменшиться
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що в разі ухвалення законопроекту, відповідно до якого держзамовлення у вузах на економічні спеціальності має формуватися відповідно до потреб ринку праці, держзамовлення не зменшиться і залишиться на рівні 51% студентів.

Про це Тігіпко повідомив, коментуючи відповідний проект закону №10720, повідомляє прес-служба Кабміну.

Тігіпко зазначив, що введення середньострокового прогнозу не передбачає скорочення обсягів підготовки фахівців і робочих кадрів за державним замовленням. За словами чиновника, кількість спеціалістів, які навчаються за держзамовленням, як і раніше, становитиме не менш ніж 51% загального числа студентів. Тому законопроект не передбачає ніяких скорочень кількісних гарантій держзамовлення, які містяться в чинному Законі "Про вищу освіту".

"Україна завжди вважалася країною з найбільш освіченим населенням. Це - одна з наших конкурентних переваг, і її треба зберегти. Але водночас кошти платників податків треба витрачати на підготовку необхідних для економіки та суспільства фахівців. В останні роки наші вузи випустили велику армію юристів та економістів, яким тепер складно знайти роботу. Тому формування державного замовлення на базі прогнозу потреб економіки у фахівцях - нагальна необхідність", - заявив Тігіпко.

Нагадаємо, відповідний проект закону, ініційований Кабміном, було зареєстровано у Верховній Раді України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram