ГоловнаСуспільствоОсвіта

Табачник про шкільні туалети: "Процес іде"

У сотнях українських шкіл туалети досі на вулиці

Табачник про шкільні туалети: "Процес іде"
Фото: www.investgazeta.net

У регіонах почали відмовлятися від шкільних "зручностей надворі", але до 1 вересня побудувати нові туалети не встигнуть.

Про це свідчать дані, озвучені міністром освіти Дмитром Табачником і координатором напрямку "Суспільство знань" в "Уряді змін" Лілією Гриневич.

"Станом на 20 серпня Херсонська область відзвітувала про підготовку до початку навчального року. Загальна кількість шкіл, у яких необхідно облаштувати внутрішні санвузли, на 1 вересня цього року становитиме 62 школи. Це 12% від загальної кількості. Зовсім свіжа інформація: заступник начальника Львівського обласного управління освіти і науки оприлюднив дані про свій регіон. Там 503 школи з вуличними вбиральнями", - розповіла Гриневич.

Тим часом міністр освіти повідомив, що регіони активно працюють над будівництвом туалетів усередині шкіл. "Керівники місцевих органів влади повернулися до питання зручностей у школах. Сьогодні тривожна ситуація в трьох областях, де майже половина шкільних вбиралень знаходяться не в приміщеннях, вони холодні, діти застуджуються. Це Івано-Франківська, Рівненська та Закарпатська області. Цю проблему вирішено в трьох областях - Дніпропетровській, Миколаївській, Донецькій. Решта після критики на Кабміні почали працювати над цим, процес пішов", - розповів Табачник.

Нагадаємо, міністр обіцяв вирішити проблему шкільних туалетів на вулиці вже до середини жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram