ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міністр освіти РФ привіз в Україну гроші на будівництво російської гімназії

Випускники отримуватимуть і українські, і російські атестати.

Міністр освіти РФ привіз в Україну гроші на будівництво російської гімназії
Фото: biznes-portal.com

Україна та Росія підписали меморандум про будівництво в Києві російсько-української гімназії.

Про це розповів міністр освіти та науки Російської Федерації Дмитро Ліванов під час підписання меморандуму з українським Міністерством освіти.

"Ми відзначаємо в Росії великий інтерес до вивчення української мови. Понад мільйон російських громадян вважають українську мову рідною. Ми знаємо, що і в Україні є великий інтерес до вивчення російської мови, є запит із боку батьків на те, щоб з'являлися школи - в більшій кількості, ніж сьогодні, де російська буде мовою навчання. І в цьому контексті сьогоднішній захід є дуже важливим і значущим. Ми повинні створити умови для наших дітей, для отримання повноцінної освіти, для виховання, для отримання всіх тих культурних цінностей, які лежать в основі розвитку наших суспільств, наших країн у майбутньому", - розповів Ліванов.

Меморандум, підписаний міністерствами освіти України і Росії, передбачає будівництво в Києві російсько-української гімназії. Спонсором проекту виступить один їх російських банків, що працюють в Україні. Представник банку відзначив, що випускники цієї гімназії отримають і українські, і російські атестати, тому зможуть без проблем вступати до вузів РФ.

Підписання меморандуму відбулося в рамках Днів науки й освіти Російської Федерації в Україні. Для їх проведення до Києва прибула делегація з 200 осіб на чолі з міністром освіти та науки Російської Федерації Дмитром Лівановим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram