ГоловнаСуспільствоОсвіта

Німецька школа звільнила учнів від домашніх завдань

Діти часто залишаються в школі до 6-ї години вечора.

Німецька школа звільнила учнів від домашніх завдань

Учнів гімназії Elsa-Braendstroem у Північному Рейні-Вестфалії звільнять від домашнього завдання, щоб у них був час відпочити після уроків, зайнятися спортом або музикою. Про це повідомляє The Local із посиланням на інтерв'ю, яке директор школи Брігітте Фонтайн дала в п'ятницю, 5 жовтня.

Рішення позбавити школярів від виконання завдань удома пов'язане з подовженням навчального дня, до якого, своєю чергою, привело скорочення всієї шкільної освіти на один рік. Через це в дітей не залишається вільного часу на заняття спортом або освоєння музичних інструментів. Співробітник гімназії Міхаель фон Теттау зазначив, що навіть 44-годинний навчальний тиждень, який був до реформи освіти, - "це занадто". Нині діти часто залишаються в школі до 6-ї години вечора.

Заборону на домашні завдання, за словами Фонтайн, компенсуватимуть за рахунок більш інтенсивної роботи в класі: цьому сприяють спарені уроки, які практикують у гімназії. При цьому учні, які відстають із того чи іншого предмета, таки зможуть отримувати додаткові завдання.

Більшість учителів і батьків підтримують ініціативу шкільного керівництва. Заборона на завдання додому буде діяти два роки і торкнеться школярів п'ятих-дев'ятих класів. Учням випускних класів, зазначають співробітники гімназії, без домашньої роботи буде неможливо підготуватися до іспитів.

Навесні 2012 року французькі батьки попросили звільнити дітей від домашніх завдань на два тижні, оскільки вони забирають занадто багато сил, провокують конфлікти в родині та підсилюють різницю в підготовці. Незадовго до цього у Великобританії через скарги батьків скасували систему нормативів, що регулюють обсяги домашньої роботи, тим самим дозволивши вчителям менше задавати дітям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram