ГоловнаСуспільствоОсвіта

Студенти заявляють, що їм затримують стипендії

Студенти готуються йти зі скаргами в Кабмін.

Студенти заявляють, що їм затримують стипендії
Фото: sergeichuksin.wordpress.com

У низці українських вузів затримують виплату стипендій студентам.

Про це заявив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних, - передає інформаційне агентство ZIK.

Так, за словами студентів, є затримка з виплатою стипендії в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка, Східноукраїнському національному університеті імені В. Даля, Харківському національному університеті будівництва і архітектури, Чорноморському державному університеті імені Петра Могили, Українській інженерно-педагогічній академії, Національній металургійній академії України, Харківському національному університеті радіоелектроніки та інших вузах.

"Студентам у вищих навчальних закладах "вішають локшину", що є проблема з банком (але в банках студентам кажуть, що немає перерахувань з вузу) або "годують сніданками" щодо дати виплати стипендії", - розповів Андрій Черних.

"Студентський захист" має намір звернутися в Міністерство освіти з проханням перевірити інформацію студентів про затримку виплати стипендії у вузах. У разі підтвердження інформації про брак коштів студенти хочуть порушити на завтрашньому засіданні Кабміну питання про збільшення асигнувань Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України на виплату стипендій у повному обсязі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram