ГоловнаСуспільствоОсвіта

Студенти університету Шевченка оголосили голодування

Молодь вимагає відкликати позапланову перевірку київських вишів.

Студенти університету Шевченка оголосили голодування
Фото: www.lovi-moment.com.ua

Студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка від сьогодні оголосили персональну безстрокову акцію голодування.

Про це йдеться на сторінці ВНЗ у соціальній мережі 

ВКонтакте.

Головна вимога - відкликати держінспекцію навчальних закладів України, яка з 11 по 25 січня проводить позапланову перевірку київських вишів.

Присутність інспекції студенти називають тиском і репресією

щодо учасників подій, пов'язаних з Євромайданом.

"Студенти не мають змоги відповісти на питання повноцінно, оскільки хвилюються і відчувають морально психологічний тиск третіх осіб", - йдеться в повідомленні.

Також студенти бачать заангажованість інспекції, яка тисне на викладачів під час іспитів. Це призводить до зміни принципу проведення іспитів без попередження.

"Студенти вимагають від Міністерства освіти і науки України негайно відкликати ДІНЗ України і не допускати подальшого тиску на студентів, які відстоювали свої конституційні права на мирних акціях протесту", - йдеться в повідомленні студентів КНУ ім. Шевченка.

Акція розпочнеться сьогодні, 15 січня , о 13:00 біля пам'ятника Тарасові Шевченку.

"Голодування не припиниться доти, поки не буде виконано вимогу!" - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, після участі студентів КНУ ім. Шевченка у Євромайдані Міністерство науки і освіти України зажадало від керівництва ВНЗ надати списки учасників. Згодом у МОН категорично спростували цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram