ГоловнаСуспільствоОсвіта

Університети Донбасу вже від завтра прийматимуть документи, - Міносвіти

Навчальний рік на Донбасі почнеться трохи пізніше

Університети Донбасу вже від завтра прийматимуть документи, - Міносвіти
Фото: Макс Левин

Міністерство освіти і науки не змінювало обсягів державного замовлення для вищих навчальних закладів на сході України.

Про це сказала перший заступник міністра освіти Інна Совсун в ефірі "Першого національного", повідомляє Укрінформ.

"Ми не збільшували обсяги держзамовлення у зв'язку з напливом абітурієнтів зі Сходу в Києві та інших містах. Ми сподіваємося, що університети Донецька, Луганська та цих областей зможуть набрати абітурієнтів. Якби ми зараз зменшили обсяги Донецькому і Луганському університетам, втратили б передусім ці університети", - сказала Совсун.

Вона зазначила, що була лише деяка корекція в бік передачі місць держзамовлення сильнішим університетам. "А щодо регіонального розподілу, то ми принципово не змінювали цього, щоб не потерпали університети, вони і так зараз у скрутній ситуації", - додала Совсун.

Водночас вона зазначила, що терміни вступної кампанії на Донбасі подовжено.

"Уже завтра деякі університети на Донбасі почнуть приймати документи на бакалаврів в електронному форматі. Абітурієнти зможуть подати документи до 15 вересня, зарахування на бюджет буде проходити до 25 вересня, на контракт - до 1 жовтня. Це означає, що навчальний рік на Донбасі почнеться трохи пізніше", - зазначила заступник міністра.

Раніше Міносвіти повідомило, що абітурієнти з Донецької та Луганської областей зможуть скласти зовнішнє незалежне оцінювання виключно в інших областях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram