ГоловнаСуспільствоОсвіта

Школи самі визначать тривалість зимових канікул, - Міносвіти

Єдина умова - придумати заняття для дітей на 2 зимові місяці

Школи самі визначать тривалість зимових канікул, - Міносвіти
Фото: www.president.gov.ua

У Міністерстві освіти і науки України вважають, що рішення про довгі зимові канікули повинні приймати самі школи за активної участі місцевих органів влади та громадськості. Про це заявив заступник начальника департаменту середньої освіти МОН Сергій Дятленко.

За словами Дятленка, навчальні заклади можуть самостійно визначати структуру навчального року та графік навчання - 5- або 6-денний, якщо при цьому не порушуються санітарні норми і правила.

"Чітко встановлено, скільки дитина кожного класу може мати тижневого навантаження. Важливо, щоб впровадження 6-денного робочого тижня не перевищило це навантаження", - цитує експерта УНН.

Дятленко зазначив, що, відповідно до закону, шкільні канікули протягом навчального року не можуть бути менш як 30 днів, цей термін може бути розділено на кілька частин або запроваджуватися разово.

"Якщо взимку запроваджувати довгі канікули, то необхідно виносити питання зайнятості дітей, оскільки взимку у нас короткий світловий день, тривале перебування дітей самостійно, без будь-яких занять. Це може негативно позначитися на процесі їхнього виховання", - сказав Дятленко.

Нагадаємо, у серпні управління освіти Київської міської державної адміністрації запропонувало запровадити у столичних школах двосеместрову систему навчання із зимовими канікулами тривалістю від 1,5 місяця і більше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram