ГоловнаСуспільствоОсвіта

Випускники та студенти ДонНУ просять Яценюка евакуювати виш

У середу студенти проведуть пікет біля будівлі Кабміну

 Випускники та студенти ДонНУ просять Яценюка евакуювати виш
ДонНУ
Фото: vk.com/donnu_edu_ua

Студенти і випускники Донецького національного університету в середу, 24 вересня, о 10:00 планують провести пікет біля будівлі Кабінету міністрів у Києві.

Про це йдеться в повідомленні спільноти Історичного факультету ДонНУ в соціальній мережі, передають "Новости Донбасса"

Учасники акції підготували звернення до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Нижче наводиться повний текст звернення:

"Шановний пане Арсенію Петровичу!

 Студенти Донецького національного університету звертаються до Вас із закликом зберегти ДонНУ як українську освітню організацію, рятуючи тисячі людських доль.

 Ми, студенти ДонНУ, вимагаємо роз'яснень щодо відсутності реакції Міністерства освіти і науки України з приводу захоплення університету і реальних кроків, направлених на порятунок одного із кращих вищих навчальних закладів Донеччини.

 Ми закликаємо Вас сприяти повній евакуації Донецького національного університету на підконтрольну українській владі і законодавству територію.

У разі неможливості порятунку ДонНУ як цілісної установи, просимо врятувати долі викладачів і студентів, які стали заручниками воєнного конфлікту, забезпечивши незмінність суми контрактної основи навчання, збереження бюджетних місць, виплат стипендій і заробітних плат шляхом розподілу ліцензійного обсягу серед інших вищих навчальних закладів України. Закликаємо Вас внести зміни в п.п. 3; 5; 10 положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих навчальних закладів затвердженого Наказом Міністерства освіти України № 245 від 15.07.96. Ми вимагаємо, щоб в нормативно-правовому акті було чітко прописано можливість переведення студентів до іншого вищого навчального закладу протягом навчального року, а не тільки, як зазначено в документі Міністерства освіти України, під час літніх або зимових канікул. Просимо Вас виконати свої зобов'язання перед студентами і гарантувати їх право на освіту (ст. 53 Конституції України) шляхом створення умов для отримання студентами дипломів українського зразка, зокрема Донецького національного університету".

Нагадаємо, 10 вересня терористи захопили ДонНу. А 19 вересня бойовики розігнали кафедру історії України в Донецькому нацуніверситеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram