ГоловнаСуспільствоОсвіта

Проти екс-ректора Національного медуніверситету відкрито кілька кримінальних справ, - адвокат ВНЗ

Юрист заявив про "приголомшливі факти розкрадання" колишнім керівництвом університету

Проти екс-ректора Національного медуніверситету відкрито кілька кримінальних справ, - адвокат ВНЗ
Фото: www.magis.info

Конфлікт, який розгорівся навколо спроб екс-ректора Національного медичного університету імені Богомольця Віталія Москаленка через суди поновитися на посаді, наближається до свого завершення.

Про це заявив сьогодні адвокат ВНЗ, заступник голови Національної асоціації адвокатів України Валентин Гвоздій, пише "Главком". Він зазначив, що 4 липня Москаленко отримав рішення Печерського райсуду Києва про поновлення ректора на посаді. Колектив університету, не погодившись із цим рішенням, оскаржив його в Апеляційному суді. Апеляційним судом рішення суду першої інстанції скасовано.

"Судом встановлено, що звільнення Москаленка здійснено із чітким дотриманням усіх вимог законодавства, воно було реалізовано через волю трудового колективу, який має право за наявності підстав висловити недовіру ректору, що й було зроблено", - сказав адвокат, зазначивши, що такі підстави були.

"Я не маю права сьогодні розкривати таємницю слідства, тільки можу сказати, що є цілий ряд кримінальних проваджень, предметом яких є абсолютно приголомшливі факти розкрадання державного майна колишнім керівництвом ВНЗ. Крапку в цих провадженнях поставлять правоохоронні органи", - заявив Гвоздій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram