ГоловнаСуспільствоОсвіта

З Донбасу вже евакуювали 11 ВНЗ, - віце-прем'єр

Населенню й установам дано відповідні терміни для перебазування на територію, контрольовану українською владою

З Донбасу вже евакуювали 11 ВНЗ, - віце-прем'єр
Фото: vk.com/donnu_edu_ua

Міністерство освіти працює над вирішенням питання евакуації вищих навчальних закладів, які розташовані в Луганській і Донецькій областях, на території інших регіонів України.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Сич в ефірі одного з телеканалів, повідомляє Укрінформ.

"Міністерство освіти вивчає можливість евакуації ВНЗ і їхнього перебазування на інші території України. Це пов'язано не тільки з бажанням або небажанням того чи іншого ВНЗ перебазуватися, а й з місцем їхнього розташування", - зазначив він.

"На сьогодні 11 ВНЗ уже перебазували, налагоджується їхня життєдіяльність. Міністерство працює і з іншими вишами", - сказав Сич.

Він нагадав, що кілька днів тому уряд прийняв спеціальне рішення про порядок фінансування, виплату заробітної плати, соціальних пільг, пенсій і т. ін.

"Населенню, яке перебуває на окупованій території, й установам, які там знаходяться, дано відповідні терміни для того, щоб вони зробили все для перебазування на територію, контрольовану українською владою", - уточнив віце-прем'єр.

При цьому він зазначив, що переїзд такого навчального закладу, як університет - доволі складна справа, яку не можна вирішити враз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram