ГоловнаСуспільствоОсвіта

Лук'янченко обурений припиненням соцвиплат на окупованих територіях

Мер Донецька вважає рішення РНБО нелюдським

Лук'янченко обурений припиненням соцвиплат на окупованих територіях

Мер Донецька Олександр Лук'янченко вважає обмеження соціальних виплат порушенням конституційних прав громадян. Про це він повідомив в інтерв'ю агентству "Українські новини".

"Якщо люди вкладали кошти в банки, фонди, а держава сьогодні забирає ці кошти, не дозволяє користуватися ними - це пряме порушення прав людини. Це пряме порушення статті 15 Конвенції про права людини. І цими постановами правителі фактично визнають, що ця частина України, на їхню думку - вже не Україна", - заявив Лук'янченко.

Він наголосив, що соціальні допомоги в Донецьку виплачували практично по жовтень включно за рахунок зібраних містом ресурсів.

"Ми кілька разів зверталися з приводу того, щоб не припиняти виплату пенсій. І найголовніше - не припиняти роботу банківської системи. Без сенсу. Сьогодні, згідно з указом, вони повинні були вирішити питання фінансових розрахунків із зоною АТО протягом місяця. А відключили банківську систему від розрахунків протягом доби. Це нелюдяно", - зазначив Лук'янченко.

Мер Донецька заявив, що ситуація, коли люди змушені виїжджати по свої гроші за лінію фронту, кудись за межі зони АТО, створює напруження в суспільстві та недовіру до України, підриває у людей віру в державу.

Нагадаємо, Кабмін 7 листопада виніс постанову, якою відрізав території Донбасу, контрольовані бойовиками, від фінансування з держбюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram