ГоловнаСуспільствоОсвіта

Студенти, які переїхали із зони АТО, повинні вибрати виш за два тижні

Вільні слухачі можуть залишитися там, де вже навчаються, або вступити в евакуйований університет

Студенти, які переїхали із зони АТО, повинні вибрати виш за два тижні

Студенти, які виїхали із зони бойових дій на сході України, до 12 грудня мають визначитися із формою і місцем навчання. Про це сьогодні заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Міністерство ініціює зарахування вільних слухачів з-поміж переселенців як повноцінних студентів. Зараз вони повинні зробити вибір - залишитися в тому ВНЗ, де відвідують заняття, чи перевестися в університет, який переїхав із Донбасу.

"Ті наші студенти, які перемістилися з донецьких і луганських вишів в інші регіони, і зараз вони мають статус тимчасово допущених до занять, повинні до 12 грудня визначитися і написати заяву, де вони хочуть учитися далі: або в тих вишах, де вони зараз є вільними слухачами, або можуть перейти на навчання у свої ВНЗ", - сказав Квіт.

Міністр зазначив, що у вишах інших регіонів практично немає вільних місць, але вільні слухачі можуть вступити у свої ВНЗ, які переїхали з території Донбасу.

Квіт додав, що зараз виші навчають вільних слухачів власним коштом.

До 1 грудня МОН застосує постанову, якою збереже для студентів контрактної форми навчання, які переїхали з Донбасу, ту суму оплати за навчання, якою вона була під час навчанні у ВНЗ Донецької або Луганської області.

Нагадаємо, Міносвіти оцінює кількість студентів-переселенців із зони АТО в 5,5 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram