ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти Росії не надасть пільг кримським випускникам

Випускники складатимуть ЄДІ на загальних підставах

Міносвіти Росії не надасть пільг кримським випускникам
Фото: informatio.ru

Випускники шкіл Криму і Севастополя складатимуть на загальних підставах Єдиний державний іспит в 2016 році. Про це повідомили в міністерстві освіти і науки Росії, пишуть "Известия".

Згідно з російськими законами, атестація кримських випускників у 2014 і 2015 роках буде проводитися за вибором самих школярів або у формі ЄДІ, або в "іншій формі", яку ще належить встановити окупаційному міністерству освіти.

Однак для дітей, які зараз навчаються в 9-му класі, такої можливості вибору вже не передбачено, і вони складатимуть ЄДІ на загальних підставах, незважаючи на різницю в освітніх програмах України та Росії.

На початку листопада міністр освіти Криму Наталія Гончарова зазначала, що випускники кримських шкіл і через два роки не зможуть бути конкурентоспроможними порівняно з російськими школярами, тому пропонувала відкласти введення ЄДІ в 2016 році.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим в березні 2014 року. У вересні на півострові пройшли вибори місцевої влади за російським законодавством, за результатами цих виборів у Криму і Севастополі сформовано проросійські органи влади. Навчання в школах Криму також перевели на російські програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram