ГоловнаСуспільствоОсвіта

МОН готує для старшокласників розділи історії про АТО та Євромайдан

Експерти працюють над новим параграфом у підручниках новітньої історії

МОН готує для старшокласників розділи історії про АТО та Євромайдан
Фото: Макс Левин

Історики та експерти вже працюють над створенням методичного матеріалу для педагогів і параграфа в підручнику для учнів про події 2013-2014 років, зокрема, Євромайдан і антитерористичу операцію на сході України.

Про це йшлося на зустрічі робочої групи Міністерства освіти і науки України, повідомляє прес-служба відомства.

Зараз експерти розробляють матеріали у двох форматах: навчально-науковий матеріал для вчителів, а також додаток у вигляді окремого параграфа в підручники з історії України для випускних класів.

Додаток до підручників буде більш стислим, половину обсягу займатиме змістовна інфографіка та ілюстрації.

За словами заступника міністра освіти і науки Павла Полянського, цей розділ покликаний допомогти учням структурувати знання про основні революційні та військові події в Україні, які для багатьох учнів та вчителів добре відомі.

"Параграф має бути побудований на відкритих, таких, які не мають готової однозначної відповіді, питаннях і обговореннях учнів, а не на монологічному викладі матеріалу", - підкреслив Полянський.

Матеріал буде підготовлено вже до початку 2015 року.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін розпорядився написати нову історію Криму, з акцентом на "глибокі історичні корені" півострова і Росії. Ідею Путіна підтримали російські історики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram