ГоловнаСуспільствоОсвіта

Профспілка вчителів завтра йде протестувати до Кабміну

Працівники освіти обурені запропонованим у бюджеті-2015 фінансуванням

Профспілка вчителів завтра йде протестувати до Кабміну
Архивное фото
Фото: Георгий Эрман

У вівторок, 23 грудня, в урядовому кварталі в Києві пройде акція протесту працівників сфери освіти і науки. Вчителі та педагоги вимагають скасувати "наступ на конституційні права громадян" у формуванні бюджету-2015.

"У заході візьмуть участь близько 6 тис. представників сфери освіти і студентських колективів", - повідомили LB.ua у Профспілці працівників сфери освіти і науки України.

Вимоги профспілки пов'язані з пропозиціями Мінфіну щодо скорочення фінансування сфери освіти, зокрема, проти збільшення часового навантаження на вчителів, скасування надбавок, скорочення кількості сільських шкіл.

"Все це призведе до відтоку професійних кадрів зі школи і падіння рівня освіти", - упевнені у профспілці.

"Скасування на законодавчому рівні гарантій необхідного фінансового забезпечення сфери освіти, запровадження обов'язкової дев'ятирічної освіти, позбавлення учнів інклюзивних та спеціальних класів права на харчування, а студентів та учнів - на стипендії та пільговий проїзд виглядає як впровадження підходів до наукової та освітньої політики, що суперечать інтересам українського народу і не відповідають світовим тенденціям", - йдеться в листі профільного комітету Верховної Ради на адресу Кабміну з приводу бюджетних пропозицій Мінфіну у сфері освіти.

Нагадаємо, що у проекті бюджету України на 2015 рік, підготовленому Кабміном, скорочується в т.ч. і загальне фінансування видатків на освіту та науку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram