ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти ще не готове включити події 2014 року в підручники історії

Події Євромайдану точно не вивчатимуть у школах наступного року

Міносвіти ще не готове включити події 2014 року в підручники історії
Фото: Макс Левин

У Міністерстві освіти України виключають появу наступного навчального року підручника історії України із згадкою про події Євромайдану. Про це заявила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, повідомляє РБК-Україна.

"Потрібно розуміти, що сучасні події будуть у підручниках 11-го класу за логікою викладу. І, очевидно, вони будуть виписані тоді, коли буде нова хвиля підручників для 11-го класу. Точно не знаю, але однозначно не наступного року", - підкреслила Совсун.

За її словами, події повинні бути описані в тому форматі, "який був би об'єднавчим для різних громадян".

"На жаль, практика показує, що якщо ми дуже однобоко висвітлюємо події, то їх сприймає одна частина населення і дуже формально до неї ставиться інша частина населення - як до того, що потрібно сказати, але у що вона не вірить. Тут необхідно критичне осмислення всіх тих подій, які відбулися, і це вже завдання істориків", - наголосила заступник міністра.

2015 року Міністерство планує перевидати підручники для 4-х і 7-х класів загальноосвітньої школи. Останнє покоління підручників з історії вийшло 2011 року.

Нагадаємо, увечері 21 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві зібралися кілька сотень активістів з протестом проти рішення Кабміну Миколи Азарова відкласти підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Незабаром ця акція протесту переросла у всеукраїнську й отримала назву "Євромайдан". У лютому 2014 року масові протести змусили до втечі з країни президента Віктора Януковича і спровокували зміну влади в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram