ГоловнаСуспільствоОсвіта

СБУ закрила російський інформцентр в КІМВ

Російських дипломатів викрили в антиукраїнській пропаганді

СБУ закрила російський інформцентр в КІМВ
Фото: depo.ua

СБУ припинила в Києві діяльність інформаційного центру російського Фонду підтримки дипломатії ім. Горчакова, який функціонував в Інституті міжнародних відносин університету ім. Шевченка.

Інформаційний центр розпочав свою діяльність у серпні 2013 року. Перевірити діяльність інформцентру СБУ попросили патріотично налаштовані студенти.

Перевірка СБУ встановила, що представники інформцентру здійснювали відбір кращих українських студентів і фінансували їхній виїзд у РФ для участі в семінарах і форумах. Зокрема, на організованих зустрічах із керівництвом Московського державного інституту міжнародних відносин і представниками Держдуми РФ студентам нав'язували стандартні міфи російської пропаганди щодо України.

За ініціативи Головного управління СБУ в Києві та Київській області наказом ректора ВНЗ діяльність інформаційного центру фонду Горчакова в Україні припинено.

Правоохоронці встановили також, що на заняттях 57-річна викладачка однієї з гуманітарних дисциплін українського ВНЗ, яка була функціонеркою фонду, висловлювала підтримку військової агресії на сході України й анексії Криму. 27 січня СБУ оголосила їй офіційне застереження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram