ГоловнаСуспільствоОсвіта

Близько 90 дитсадків Києва використовують не за призначенням, - КМДА

На відновлення роботи одного дитсадка в середньому йде від 10 до 12 млн грн

Близько 90 дитсадків Києва використовують не за призначенням, - КМДА
Фото: segodnya.ua

Близько 90 київських дитсадків не використовуються за цільовим призначенням.

Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, повідомляє офіційний сайт КМДА.

"Ми провели інвентаризацію і виявили близько 90 дитсадків, які не використовують за призначенням. З них 58 - комунальної форми власності. Ми уважно вивчаємо ситуацію. Якщо термін договору оренди закінчується - ми його не продовжуємо, якщо умови договору не виконуються - ми його розриваємо і намагаємося відновити в цьому приміщенні дитсадок", - сказала Старостенко.

За її словами, влада Києва використовує всі можливості для розширення мережі дитячих садків. "Зокрема, йдеться про повернення в комунальну власність приміщень, які не використовуються за цільовим призначенням, про будівництво нових комунальних або відкриття приватних дошкільних навчальних закладів", - пояснила Старостенко.

Водночас вона зазначила, що відновити діяльність дошкільного навчального закладу досить складно і витратно. За словами Старостенко, для відновлення роботи одного дитсадка місто в середньому витрачає від 10 до 12 млн грн. Менш витратним варіантом є створення додаткових груп у вже наявних закладах, переконана вона.

Нагадаємо, столичні дошкільні навчальні заклади та школи продовжують приймати дітей вимушених переселенців з Криму і Донбасу. При цьому в КМДА нарікають, що місць у садочках не вистачає навіть для киян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram