ГоловнаСуспільствоОсвіта

Швейцарський ВНЗ підписав договір про співпрацю з кримським університетом

Професора з Базеля не бентежить анексія півострова.

Швейцарський ВНЗ підписав договір про співпрацю з кримським університетом
Фото: cfuv.ru

До Сімферополя в так званий Кримський федеральний університет імені Вернадського (окупаційна влада створила його на базі Таврійського національного університету і кількох дрібніших ВНЗ) минулого тижня приїхав професор Отмар Яггі з Базельського університету (Швейцарія).

Як повідомляє "Крымский телеграф", зі швейцарським ВНЗ підписано угоду про співпрацю в дослідженні чорнолакових ваз IV-III століть до нашої ери. Заплановано створити каталог фотографій, малюнків, схем та іншої інформації про двісті грецьких ваз, знайдених у результаті розкопок у Криму.

Уряд Швейцарії відмовився підтримати цей проект. "За цю важливу і велику роботу взявся професор класичної археології Базельського університету. Його керівництво повністю підтримало цей намір", - наголошено в публікації.

"По суті, це продовження проекту, який стартував 2007 року. Це співпраця з кримськими музеями, з тими самими людьми, з якими вона починалася. І ми не бачимо причини, чому її вартувало б урвати. Крим поміняв свою приналежність - це вибір кримчан. Позиція багатьох учених відрізняється від офіційної позиції політиків європейських країн", - цитує видання професора Яггі.

Нагадаємо, що Швейцарія не визнає анексію Криму Росією і запровадила через це санкції, заборонивши будь-які інвестиції в півострів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram