ГоловнаСуспільствоОсвіта

Нацбанк передав профільні виші в управління Міносвіти

Українською академією банківської справи та Університетом банківської справи буде управляти Міносвіти

Нацбанк передав профільні виші в управління Міносвіти
Фото: Макс Левин

Українську академію банківської справи та Університет банківської справи, які раніше перебували в управлінні Національного банку України, з 1 вересня 2015 року передають у Міністерство освіти і науки.

Як повідомляє прес-служба НБУ у Фейсбуку, відповідне рішення передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів №666-р від 24 червня.

"Національний банк виконає зобов'язання і забезпечить фінансування навчання студентів, аспірантів і докторантів, які розпочали навчання за кошти НБУ в попередні роки", - пояснив директор департаменту персоналу НБУ Роман Борисенко.

Навчання студентів, аспірантів і докторантів першого року фінансуватимуть із бюджету - в межах бюджетних призначень Міносвіти для підготовки кадрів.

"Протягом 2014 - 2015 років тривала методична підготовча робота з передачі вищевказаних вузів у сферу управління Міносвіти. Проведено оптимізацію організаційної структури та чисельності персоналу навчальних закладів, зменшено видатки на утримання та здійснено низку заходів для підвищення доходів", - зазначив Борисенко.

Він також висловив упевненість у тому, що міністерство забезпечить стратегічний розвиток цих вищих навчальних закладів "відповідно до найсучасніших світових практик і трендів освіти".

Нагадаємо, самопроголошена влада окупованого Севастополя в травні 2014 року захопила Севастопольський інститут банківської справи. Під наглядом озброєних військовослужбовців студентів і викладачів інституту вивели з навчального корпусу з вимогою негайно визнати новопризначеного директора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram