ГоловнаСуспільствоОсвіта

Із зони АТО переїхали 16 вишів, - Міносвіти

Міносвіти позбавило вчених звань 12 докторів, професорів і доцентів

Із зони АТО переїхали 16 вишів, - Міносвіти
Фото: Макс Левин

Із зони проведення антитерористичної операції на Донбасі в інші регіони країни переїхали 16 університетів.

Про це на брифінгу повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

"Ми посприяли тому, щоб кілька вишів, а саме 16 університетів з Донбасу - це Донецька і Луганська область, перемістилися в інші регіони України", - сказав він.

Квіт також зазначив, що більшість із них перемістилося на підконтрольну Україні територію в межах Луганської та Донецької областей, оскільки вони мали там свої структурні підрозділи.

Крім того, міністр підкреслив, що інформація про те, що деякі вищі навчальні заклади на непідконтрольній Україні території користуються ліцензіями Міносвіти, є неправдивою.

Також Квіт звернув увагу на те, що Міносвіти позбавило вченого звання 12 осіб (докторів, професорів і доцентів), які повелися найбільш агресивно і непрофесійно, зокрема здійснювали тиск на академічні колективи своїх навчальних закладів. За його словами, Міносвіти має намір надалі продовжувати моніторинг такої діяльності і за потреби позбавляти звань та інших наукових діячів.

Нагадаємо, станом на жовтень 2014 року з окупованих територій Донецької та Луганської областей виїхали 11 вищих навчальних закладів, серед яких - Донецький національний університет, Донецький національний технічний університет, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, Луганський національний аграрний університет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram