ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти звільнило першого проректора НАУ Луцького

Луцького призначив колишній ректор Кулик всупереч Статуту

Міносвіти звільнило першого проректора НАУ Луцького
Максим Луцкий

Міністерство освіти і науки звільнило першого проректора Національного авіаційного університету (НАУ) Максима Луцького і чотирьох проректорів як призначених всупереч Статуту університету і закону.

Про це повідомляє офіційний сайт НАУ.

"Вчора, 20 серпня, року наказом МОН України в.о. ректора НАУ Рімвідас Хращевський, у встановленому законом порядку, у присутності колег оголосив накази про звільнення першого проректора М.Луцького і проректорів П.Борсука, Я.Козачка, І.Зарубинської і А.Полухіна", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що усіх їх призначав на посади колишній ректор Микола Кулик з перевищенням службових повноважень без узгодження вченої ради НАУ, всупереч Статуту, і перебували на посадах всупереч нормам чинного законодавства України.

Крім того, умови і розмір оплати їхньої праці встановлювалися самовільно без узгодження з прийнятою процедурою. Йдеться про значні обсяги бюджетних коштів.

Нагадаємо, раніше міністр освіти Сергій Квіт звільнив усіх працівників відділу внутрішнього аудиту міністерства, які не помічали махінацій у НАУ. Міністр заявив, що в університеті маніпулювали землею, квартирами, розподілом посад, купували літаки за завищеними цінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram