ГоловнаСуспільствоОсвіта

Яценюк: Кабмін не відмовиться від системи ЗНО

Прем'єр вимагає покарати корумпованих чиновників Центру оцінювання якості освіти

Яценюк: Кабмін не відмовиться від системи ЗНО
Фото: www.kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів не відмовиться від системи зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час наради з директорами середніх навчальних закладів, передає РБК-Україна.

"Зовнішнє незалежне оцінювання є однією зі зразкових реформ у системі нашої освіти. Уряд не відійде ні на крок від продовження системи ЗНО", - підкреслив прем'єр.

Також глава уряду висловився з приводу кримінальної справи, порушеної стосовно діяльності посадових осіб Центру оцінювання якості освіти. "Для мене як прем'єр-міністра це, в першу чергу, ризик, який полягає в підриві довіри до інституту зовнішнього незалежного оцінювання. Це є неприпустимим", - сказав Яценюк.

При цьому він вимагає конкретної відповіді щодо того, що там сталося.

"Не чутки, не домисли, а конкретне звинувачення і конкретні посадові особи, які повинні понести відповідальність. Підкреслюю - повинні понести відповідальність посадові особи, а не система зовнішнього незалежного оцінювання. Вона працювала, працює і буде працювати", - заявив Яценюк, звертаючись до керівників органів прокуратури.

Крім того, прем'єр наголосив на важливості того, щоб правоохоронні органи повернули вилучені сервери і комп'ютери, "тому що нам необхідно вже готуватися до наступного року ЗНО".

Нагадаємо, раніше усунутий з посади директора Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук заявив, що ЗНО в 2016 році не відбудеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram