ГоловнаСуспільствоОсвіта

Гриневич: підручники для школярів залишаться безкоштовними

Повний комплект без держпідтримки коштував би батькам сотні гривень

Гриневич: підручники для школярів залишаться безкоштовними
Фото: nfront.org.ua

Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, уряд знайшов кошти для придбання цього навчального року шкільних підручників. Про це заявила у вівторок народний депутат фракції "Народний фронт", глава освітнього комітету Верховної Ради Лілія Гриневич на брифінгу в парламенті.

"Цього року, незважаючи на загрозу того, що підручники можуть стати платними, зроблено все для того, щоб для кожної української родини підручники були безкоштовними", - підкреслила вона.

Гриневич зазначила, що вартість підручників, наприклад, для сьомого класу становить 800 гривень. Половину коштів, необхідних для забезпечення учнів підручниками, виділили з державного бюджету коштом скорочення депутатських зарплат і заощадження витрат Верховної Ради. Другу половину коштів, за словами Гриневич, повинні дати органи місцевого самоврядування.

При цьому вона зазначила, що сьогодні, завдяки бюджетній децентралізації, місцеві бюджети отримують більше, ніж раніше. "Важливо, щоб вони правильно використовували ці надходження, зокрема, для розвитку освіти. Бо фактично зобов'язання з дошкільної і загальної середньої освіти повністю лягають на органи місцевого самоврядування", - підкреслила Гриневич.

Крім того, глава профільного парламентського комітету зазначила, що на сьогодні влада забезпечила умови для навчання у зоні АТО. За її словами, окупанти пошкодили і зробили непридатними понад 190 навчальних закладів на сході України.

Нагадаємо, у липні Рада проголосувала законопроект депутатів "Народного фронту", який відправляє кошти, заощаджені парламентом, на підручники для школярів 4-7 класів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram