ГоловнаСуспільствоОсвіта

Закрита через шкідливі випари "гімназія Януковича" відновлює роботу

Навчальний процес може початися вже в понеділок, 12 жовтня

Закрита через шкідливі випари "гімназія Януковича" відновлює роботу
Гимназия "Киевская Русь"
Фото: kyivmiskbud.ua

Київська гімназія "Київська Русь", яку закрили через перевищення в повітрі шкідливих хімічних речовин, може відновити роботу в понеділок 12 жовтня.

Про це повідомляє офіційний сайт КМДА.

"Зараз у приміщенні повністю демонтовано покриття підлоги, яке санепідемстанція (СЕС) визнала непридатним для використання, а також локалізовано місця, де проводяться ремонтні роботи. Сьогодні СЕС взяла проби повітря, про результати яких буде повідомлено в неділю на батьківських зборах. Якщо вони виявляться сприятливими, гімназія зможе розпочати процес навчання у 2 зміни з 12 жовтня", - зазначив директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Олександр Спасибко.

Він також повідомив, що нове покриття вже пройшло відповідну експертизу, і його укладатимуть відповідно до усіх норм та вимог.

"Технології дозволяють провести ці роботи у тижневий термін. Після цього, за  позитивної оцінки СЕС, з 19 жовтня навчальний процес у гімназії відновлять у повному обсязі", - зазначив Спасибко.

Нагадаємо, київську інженерну гімназію "Київська Русь" у 2011 році відкрив колишній президент Віктор Янукович. Вартість будівництва гімназії разом з обладнанням становила близько 137 млн грн.

22 вересня київська влада призупинила навчальний процес у гімназії через перевищення концентрації шкідливих речовин у приміщеннях. Під час перевірок з'ясувалося, що однією з причин забруднення могло бути недотримання норм під час будівництва, зокрема - покриття підлоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram