ГоловнаСуспільствоОсвіта

ЄС виклав збірник про навчання в Європі

Українським студентам розповіли, як отримати гранти та стипендіальні програми.

ЄС виклав збірник про навчання в Європі

Представництво Євросоюзу в Україні підготувало збірку «Навчайся в Європі» про освітні програми ЄС, стипендіальні програми, грантах у всіх 28 країнах-членах ЄС на 2014-2020 роки, включно з практичними порадами й орієнтовним переліком документів.

Варто наголосити, що сфера освіти належить до виключної компетенції держав-членів ЄС. Однак роль Європейського Союзу у цій сфері велика і стає все вагомішою. Об'єднання зусиль країн Євросоюзу у сфері освіти отримало значний поштовх 2000 року, після ухвалення Лісабонської стратегії - це широка програма реформ, спрямована на економічне зростання і зайнятість. У 2009 р. було прийнято стратегію європейської співпраці у сфері вищої освіти та тренінгів, розраховану на період до 2020 р. Одна з освітніх цілей Євросоюзу - домогтися, щоб частка людей 30-34 років з вищою освітою сягала не менш ніж 40%.

Євросоюз приділяє велике значення освітнім процесам не тільки у 28 державах-членах, а й у Європі загалом. Свідченням цього є його увага до Болонського процесу - загальноєвропейської стратегії реформування вищої освіти. Вона зосереджується на трьох складових: переході вищих навчальних закладів на трициклову структуру (бакалавр-магістр-доктор); забезпеченні якості вищої освіти; визнання кваліфікацій і періодів навчання, отриманих студентами в різних вищих навчальних закладах Європи. У Болонському процесі беруть участь 46 європейських держав, серед них й Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram