ГоловнаСуспільствоОсвіта

Вчена рада перевірить дисертацію дружини Кириленка на плагіат

Атестаційна колегія не ризикнула відразу позбавити вченого звання.

Вчена рада перевірить дисертацію дружини Кириленка на плагіат
Екатерина и Вячеслав Кириленко
Фото: korupciya.com

Атестаційна колегія Міністерства освіти і науки визначила спеціалізовану вчену раду для обробки матеріалів скарги щодо виявлення текстових запозичень без посилання на джерело в дисертаційному дослідженні Катерини Кириленко - дружини віце-прем'єра і міністра культури В'ячеслава Кириленка.

Матеріали направлять у Харківський національний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, повідомляється на сайті міністерства.

Засідання атестаційної колегії Міносвіти відбулося 25 лютого під головуванням міністра Сергія Квіта. З різних причин було відмовлено у присвоєнні вченого звання доцента 13 претендентам, професора - 8. У зв'язку з наявністю великої кількості текстових запозичень без посилань у дисертації Володимира Пашкова атестаційна колегія позбавила його наукового ступеня доктора філософських наук. Пашков - ректор Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти. Скасовано також рішення про присудження наукових ступенів 4 здобувачам (з них 3-м претендентам - за виявлені факти плагіату).

Нагадаємо, напередодні колега Катерини Кириленко з Київського національного університету культури і мистецтв Тетяна Пархоменко в ЗМІ звинуватила дружину міністра культури в плагіаті. За заявою Пархоменко, в дисертації Кириленко "Теоретичні та методичні основи формування інноваційної культури майбутніх культурологів у вищому навчальному закладі" близько третини з 396 сторінок не мають посилань на використані джерела.

Дружину віце-прем'єра і міністра культури вже ловили на плагіаті, про що 8 і 10 травня 2015 року писало інтернет-видання "Музеї України", стверджує Пархоменко. Йшлося про те, що в підручнику Катерини Кириленко "Культура і наука" з 399 сторінок близько 90% містили тексти вітчизняних та російських вчених без посилань на авторів і джерела запозичення.

У відповідь Катерина Кириленко заявила, що мала право не цитувати використані роботи, оскільки застосувала їх у розділі "навчальні матеріали" своєї дисертації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram