ГоловнаСуспільствоОсвіта

Гриневич попросила допомоги Мін'юсту для виявлення вчителів-сепаратистів

Міністр пропонує одним з обов'язків вчителя визначити ведення державної політики

Гриневич попросила допомоги Мін'юсту для виявлення вчителів-сепаратистів
Лилия Гриневич
Фото: http://www.sq.com.ua/

Законодавчих підстав для звільнення вчителя, якщо той проводить антидержавну політику на своїх уроках, поки що не вистачає. Міністр освіти України Лілія Гриневич розраховує на додаткові роз'яснення з цього приводу від Міністерства юстиції.

Про це вона заявила в ефірі Радіо Свобода.

"По-перше, повинні бути докази, що ця людина дійсно це говорила. Повинен бути, наприклад, аудіозапис. Ясно, що тоді ми можемо звернутися в СБУ", - сказала Лілія Гриневич.

За словами міністра, вона звернулася в Мін'юст за роз'ясненням, чи можна зробити чіткий перелік обов'язків кожного вчителя, незалежно від предметів, і в одному з цих обов'язків чітко визначити, що учитель може проводити тільки державну політику, яка не суперечить Конституції України.

"І якщо вчитель починає агітувати за "Новоросію", то це означає, що він веде діяльність, яка суперечить державним принципам і Конституції України", - зазначила Лілія Гриневич.

Нагадаємо, в четвер міністр освіти заявила, що  сервер Українського центру якості освіти було заблоковано в результаті DDoS-атаки напередодні тестування з української мови та літератури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram