ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Одесі презентували електронний підручник з історії міста

Труханов вирішив зробити місто платформою для IT-інновацій у середній школі.

В Одесі презентували електронний підручник з історії міста
Фото: uc.od.ua

В Одесі 11 травня в міській гімназії №2 презентували новий електронний підручник "Одеса - моє місто рідне". Про це повідомила прес-служба міськради.

За словами його розробника і видавця Володимира Усова, проект "Електронний інтерактивний підручник" дозволить вирішити проблему дефіциту підручників і заощадить мільйони бюджетних гривень на постійне додруковування підручників і транспортуванні їх у школи України.

Уже на 1 вересня 2016 року розробники готові презентувати інтерактивні підручники з усіх шкільних предметів. Крім того, підручник ніколи не старіє: для оновлення матеріалу достатньо 1 хвилини, і ним одразу ж можуть користуватися учні в усіх школах.

Фото: uc.od.ua

"Електронний підручник, доступний на планшетах і електронних книгах, дозволяє зробити навчальний процес цікавим і захопливим, що особливо актуально для сучасних школярів, які звикли до гаджетів", - вважає міський голова Геннадій Труханов, акцентуючи увагу на ролі місцевих розробників у створенні проекту про історію Одеси.

"Одеса вкотре стає майданчиком для впровадження інновацій, цього разу - в середній школі. Ми звернулися до одеських розробників із проханням створити соціально важливий проект для розвитку нашого міста. Результат перевершив усі наші очікування", - наголосив мер.

Фото: uc.od.ua

Підручник містить текстову частину, а також відеоматеріали, музичні твори, 3D-моделі об'єктів і інший інтерактив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram