ГоловнаСуспільствоОсвіта

Вчена рада не знайшла плагіату в дисертації дружини Кириленка

Утім крапку в історії ще не поставили.

Вчена рада не знайшла плагіату в дисертації дружини Кириленка
Екатерина и Вячеслав Кириленко
Фото: korupciya.com

Спеціалізована вчена рада Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди не знайшла плагіату в докторській дисертації дружини віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка Катерини.

Висновки ради оприлюднило видання "Дзеркало Тижня. Україна".

Вчена рада вважає, що авторство цієї роботи не підлягає сумніву в головній частині, де викладені результати проведеного педагогічного дослідження.

Статистичний аналіз текстів дав раді підставу дійти висновку, що частина тексту дисертації Кириленка, яка тотожна фрагментам тексту статей інших авторів, становить 1,4% від основного тексту дисертації.

"Матеріал, що міститься в них, є, певною мірою, типовим для наукового вжитку і вже було процитовано автором в інших роботах, які виносилися на захист і вказані в списку літератури в дисертації", - сказано в документі.

"Дзеркало Тижня. Україна" також отримало від міністра освіти Лілії Гриневич відповідь, в якій сказано, що висновки вченої ради спрямовані на розгляд до спецради Національного університету біоресурсів і природокористування. Висновки цієї спецради розгляне Атестаційна колегія Міносвіти. Про терміни розгляду не повідомляють.

Нагадаємо, раніше колега Катерини Кириленко по Київському національному університету культури і мистецтв Тетяна Пархоменко в ЗМІ звинуватила дружину міністра культури в плагіаті. За заявою Пархоменко, в дисертації Кириленко "Теоретичні та методичні основи формування інноваційної культури майбутніх культурологів у вищому навчальному закладі" близько третини з 396 сторінок не мають посилань на використані джерела.

Дружину віце-прем'єра і міністра культури вже викривали в плагіаті, про що 8 і 10 травня 2015 року писало інтернет-видання "Музеї України", стверджує Пархоменко. Йшлося про те, що в підручнику Катерини Кириленко "Культура і наука" з 399 сторінок близько 90% містили тексти вітчизняних і російських учених без посилань на авторів і джерела запозичення.

У відповідь Катерина Кириленко заявила, що мала право не цитувати використані роботи, оскільки застосувала їх у розділі "навчальні матеріали" своєї дисертації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram