ГоловнаСуспільствоОсвіта

Порошенко присвоїв Харківському університету Повітряних сил статус національного

ВНЗ відіграє провідну роль в історії авіації України.

Порошенко присвоїв Харківському університету Повітряних сил статус національного
Петр Порошенко
Фото: Пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко присвоїв статус національного Харківському університету Повітряних сил України ім. Кожедуба.

Відповідний Указ Президента України №270/2016 розміщено на офіційному інтернет-представництві голови держави.

Про підписання указу про присвоєння університету статусу національного Президент України Петро Порошенко сказав на урочистостях на військовому аеродромі в Чугуєві під Харковом, присвяченому випуску льотного факультету вишу, повідомляє Укрінформ.

"З огляду на виклики, які сьогодні стоять перед державою, якісна підготовка висококваліфікованих офіцерів-льотчиків є надзвичайно важливою. І Харківський університет Повітряних сил справляється з виконанням цього завдання. Сьогоднішній випуск не схожий на попередні - вперше за роки незалежності випускники повністю оволоділи бойовою технікою, керуючи вертольотами Мі-8 і Мі-24, літаками-штурмовиками Су-25 і винищувачами МіГ-29. Випускники засвоїли програму підготовки на цих бойових літаках із відповідним нальотом по 43 і 36 годин, а загальний наліт випускників за роки навчання перевищив 206 годин на кожного" , - зазначив Порошенко.

За його словами, університет відіграє провідну роль в історії авіації України.

Харківський університет Повітряних сил України ім. Кожедуба створено в 1930 році для підготовки військових льотчиків. За ці роки в університеті підготовлено понад 125 тис. офіцерів, серед них - 6 Героїв України, включаючи народного депутата України Надію Савченко. Зараз університет готує фахівців за 15 напрямами.

Раніше повідомляли, що Президент Петро Порошенко в п'ятницю, 24 червня, підписав указ про демобілізацію п'ятої хвилі військовослужбовців під час поїздки на передову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram