ГоловнаСуспільствоОсвіта

Вчитися на педагогів пішли абітурієнти з нижчими балами

У понеділок випускники дізналися, чи вступили вони до ВНЗ

Вчитися на педагогів пішли абітурієнти з нижчими балами
Фото: Макв Левін

Педагогічні спеціальності виявилися незатребуваними серед випускників шкіл з високими балами, повідомила перший заступник міністра освіти Інна Совсун.

"Проблемними є зарахування на підготовку вчителів. Ми бачимо, на жаль, дуже низькі бали на підготовку вчителів фізики, наприклад. Найвищий прохідний бал - 127, найнижчий - 100,85 [за 200-бальною шкалою]", - сказала вона.

При цьому Совсун підкреслила, що за фахом "інженерія програмного забезпечення" найвищий прохідний бал було встановлено у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка - 184, найнижчий - 161,9.

Також на спеціальність "право" найвищий прохідний бал зафіксовано в Національному університеті "Києво-Могилянська академія" - 184, а найнижчий у Національному університеті Державної фіскальної служби - 146,8.

За фахом "економіка" найвищий бал зафіксовано в Києво-Могилянській академії - 179, найнижчий - в Одеському національному політехнічному університеті - 161.

Нагадаємо, у 2016 році ВНЗ, за винятком відомчих, не мають фіксованої кількості бюджетних місць, а розмір держзамовлення залежить від того, у які ВНЗ пішли абітурієнти з найвищими результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

О 12.00 1 серпня в особистих електронних кабінетах абітурієнтів з'явилася інформація про те, чи вступили вони на місця державного замовлення до вищих навчальних закладів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram