ГоловнаСуспільствоОсвіта

Студенти і працівники Таврійського національного університету заявили про безстрокову акцію під Міносвіти

Заняття у виші, який переїхав у Київ, повинні початися 26 вересня, але приміщення у нього досі немає.

Студенти і працівники Таврійського національного університету заявили про безстрокову акцію під Міносвіти
Фото: стопкадр из видео ukrinform.ua

У п'ятницю, 23 вересня, об 11-й годині кримчани: викладачі Таврійського національного університету, студенти вишу і їхні сім'ї - почнуть безстрокову акцію під Міністерством освіти. Про це повідомив голова "Євромайдан-Крим" Сергій Мокренюк.

"Зараз університет не має жодного кабінету, де можна почати навчання, не має також гуртожитків для проживання студентів і викладачів. Тим 700 дітям (250 з яких подали документи для вступу на перший курс), які надали перевагу Україні, а не російським вишам, ніде жити і вчитися", - заявив Сергій Мокренюк. Він також повідомив про те, що Міносвіти досі не погодило штатний розпис університету і не погодилося забезпечити мінімально необхідні за підрахунками вузу 70 робочих місць, запропонувавши затвердити всього 10 штатних одиниць. За словами Мокренюка, зараз у Київ переїхало близько 100 студентів ТНУ, яких в.о. ректора Володимир Казарін ненадовго розселив у гуртожитках інших університетів за особистою домовленістю.

За словами Сергія Мокренюка, було три варіанти приміщень, які могли б бути передані ТНУ, але "розпорядження зависли в кабінетах".

Експерт центру громадянської освіти "Альменда" Валентина Потапова заявила, що цього року охочих навчатися в Україні стало втричі більше, ніж минулого: "Питання університету - політичне. Якщо 26 вересня Таврійський національний університет не відчинить дверей перед студентами, то переконати дітей у Криму в тому, що Україна їх очікує, буде дуже складно".

Нагадаємо, раніше видання уряду Росії розповсюдило фейк про студентів українських вузів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram