ГоловнаСуспільствоОсвіта

Порошенко назвав зарплати вчителів у 2017 році

Президент нагородив переможців конкурсу "Вчитель року". 

Порошенко назвав зарплати вчителів у 2017 році
Фото: Макс Требухов

Зарплата вчителів без категорії наступного року збільшиться з 3239 грн до 4541 грн, а вчителів вищої категорії з усіма доплатами - з 4483 грн до 6400 грн.

Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі з переможцями конкурсу "Вчитель року- 2016", присвяченій Дню працівника освіти (відзначається першої неділі жовтня).

"Доручив уряду, щоб пріоритетом на 2017 рік було фінансування освіти. І не на 5%, і не на 10% має бути підвищена заробітна плата. Ми домовилися, що ми повинні вийти на планку 33% - на третину має зрости фінансове забезпечення українського вчителя. Це та динаміка, яку на сьогоднішній день держава здатна продемонструвати, і ми зробимо все можливе, щоб це відбулося", - цитує президента його прес-служба.

На зустрічі з педагогами Порошенко вручив відзнаки про надання почесного звання "Заслужений учитель України" переможцям конкурсу: вчителю історії Городищенського економічного ліцею в Черкаській області Олені Бурлаці; вчителю математики школи №4 міста Гайсина на Вінниччині Ользі Костенко; вчителю англійської мови школи №5 міста Берегова в Закарпатській області Віолетті Македон; учителю предмету "Захист Вітчизни" Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Юрію Поповичу.

Нагадаємо, проект державного бюджету на 2017 рік передбачає збільшення витрат на освіту на 21,1 млрд гривень, до 145,1 млрд гривень, порівняно з держбюджетом-2016.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram