ГоловнаСуспільствоОсвіта

Україна запросить тисячу іноземців для навчання школярів англійської

Мета проекту GoCamp - охопити 100 тисяч дітей.

Україна запросить тисячу іноземців для навчання школярів англійської
Фото: Макс Требухов

У 2017 році близько тисячі іноземних волонтерів приїдуть учити українських школярів англійської мови в рамках ініціативи GoCamp.

Про це було оголошено на прес-брифінгу в Інституті Горшеніна.

"У нас дуже амбітна мета - охопити 100 тисяч дітей. Звичайно, це поки що тільки мета, але потрібно мати велику мету, щоб до неї йти. Побачимо, наскільки вона у нас вийде", - сказала міністр освіти Лілія Гриневич.

Міністр підкреслила, що ці табори будуть корисні не тільки школярам, а й викладачам. Українські вчителі в таборах будуть проходити окремий тренінг нових методик викладання англійської мови. "Для нас важливо використовувати всі важелі, щоб цей проект торкнувся якомога більшої кількості дітей і вчителів, тому що він дає реальні бонуси. Тому ми беремо на себе організаторські зусилля. На жаль, ми не можемо підтримати його істотно фінансово", - додала вона.

Один з ініціаторів GoCamp народний депутат Мустафа Найєм заявив, що проекту потрібен не стільки фінансовий ресурс, скільки майданчик. Він висловив надію, що в майбутньому цей проект стане цілорічним і всі 1,5 млн школярів у віці 10-15 років зможуть пройти через такі табори. Для цього необхідна якась база відпочинку, яку могли б передати під GoCamp. "Якби держава надала таку базу, я впевнений, що ми знайшли б гроші на реконструкцію. Ба більше, не забираючи цю базу в держави", - сказав Найєм.

Депутат підкреслив, що англійська мова для дітей - це не тільки інструмент спілкування, а й спосіб познайомитися з новим світом. "У дітей з'являється бачення нового світу і критичне мислення. Я впевнений, що якби ми почали цей проект 10 років тому, в нашій країні не було б війни, сепаратизму і тих речей, які відбуваються на сході", - сказав Найєм.

Директор громадського об'єднання Global Office Оксана Нечипоренко зі свого боку розповіла, що поки що вся методологія GoCamp розроблена тільки для англійської мови. Але в планах проекту запустити табори німецької та французької мов.

2016 року в пілотному проекті GoCamp узяли участь 9000 дітей зі 126 шкіл зі всієї України. У 2017 році будуть реалізовані вже три такі проекти: GoCamp: пришкільні мовні табори по всій країні, AfterSchool GoCamp - позакласні мовні програми в Києві та Київській області, GoCamp East - виїзні мовні програми для дітей з Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram