ГоловнаСуспільствоОсвіта

Нацагентство якості вищої освіти обрало голову і заступників

Керівником обрано доктора фізико-математичних наук, доцента Сергія Храпатого.

Нацагентство якості вищої освіти обрало голову і заступників
Сергей Храпатый

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти обрало голову і заступників голови та рекомендувало уряду їх затвердити.

Про це повідомляється на сторінці Нацагентства в Фейсбуці.

21 жовтня відбулося перше засідання, під час якого учасники розглянули пропозиції щодо призначення керівного складу Нацагентства, а також інші організаційні питання.

На посаду голови балотувалися дві людини - кандидат юридичних наук Руслан Гурак і доктор фізико-математичних наук, доцент Сергій Храпатий.

За результатами таємного голосування членів керівником був Храпатий (13 голосів "за"). Гурак набрав 11 голосів і посів друге місце.

Також зі шести кандидатів були обрані четверо заступників керівника - доктор економічних наук, професор Ігор Чугунов; доктор технічних наук Сергій Бабак; доктор сільськогосподарських наук, професор Володимир Хареба і доктор філософських наук Сергій Курбатов.

"Подання на затвердження і призначення обраних голови та заступників направлено до Кабінету Міністрів", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, директор Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук подав у відставку у вересні минулого року. Лікарчука, двох його заступників та ще чотирьох осіб підозрюють у підробці результатів зовнішнього незалежного оцінювання. У серпні цю справу направлено до суду.

Після відставки Лікарчука виконував обов'язки керівника Центру Вадим Карандій, який в жовтні 2015 року втратив приставку "в.о.".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram