ГоловнаСуспільствоОсвіта

TEDxKyiv 2016: Всесвітня конференція знову в Києві Пресс-релиз

11 грудня о 9:30 у конгресно-виставковому центрі "Парковий" пройде дев'ята щорічна конференція TEDxKyiv. У 2016 році тема конференції: Bridges (Мости). Понад десять спікерів з України і з-за кордону будуть говорити про мости - між минулим і майбутнім, різними поглядами, поколіннями і ідеалами.

"У нашому суспільстві підвищений рівень конфліктності, тому ми спостерігаємо постійні невдачі. Насправді мета в нас одна. Варто скористатися різним досвідом, унікальними знаннями, передати їх наступному поколінню. Саме час ставати більш толерантними, терпимими, виховувати в суспільстві здорову, якісну інтелектуальну дискусію. Наша конференція - це майданчик для тих, хто поділяє спільні цінності, прагне будувати мости, розуміє, що ми - єдиний організм", - пояснює ліцензіат TEDxKyiv Владислав Грезєв.

Імена спікерів будуть оголошуватися щотижня, у першій трійці:

Ееро Епнер - драматург, член трупи Естонського державного театру NO99, куратор проекту "Єдина Естонія". Творча діяльність колективу не обмежується тільки звичайними театральними постановками. Під час виборчої кампанії в парламент Естонії 2010 року театральна трупа створила фейкову політичну партію "Єдина Естонія". Вони використовували провокаційні методи агітації і, відповідно до соцопитувань, мали рейтинг 20-25%. Ееро розмірковує над проблемами сучасної демократії і впливом театру на суспільство.

Євгенія Черказова - народна артистка України, професор, завідувач кафедри баяна і акордеона Національної музичної академії ім. Чайковського, засновниця оркестру акордеоністів Grand Accordeon. Дует Євгенії Іванівни і її музичного інструмента вражає своєю досконалістю і візуально, і аудіально.

Ян Кніррк - партнер голландського архітектурного бюро MVRDV, очолює напрямок стратегії та комунікації. Разом з командою точно знає, як створювати мости-комунікації та мости - надійні конструкції. У 1992 MVRDV був стартапом, а сьогодні це вже успішна всесвітньо відома компанія з офісом в центрі Роттердама. Ян розповість про ДНК створення чогось нового і важливого поза межами країн чи континенту, але з урахуванням локальних контекстів.

Продаж квитків на конференцію TEDxKyiv 2016 вже доступний онлайн на сайті tedxkyiv.com.

Інформація про спікерів та відеозаписи попередніх подій - на офіційному сайті конференції, а також на сторінках TEDxKyiv у соціальних мережах Facebook і Twitter.

Довідка:

ТED (Technology, Entertainment, Design) - це всесвітня конференція для поширення ідей у різних сферах. Уперше пройшла 1984 року в Каліфорнії, а з 2009 року локальні конференції (TEDx) проходять у багатьох місцях планети від Сан-Франциско до Токіо. Подія відома в усьому світі завдяки доступності виступів talks у Мережі. На ТED виступають винахідники, нобелівські лауреати, письменники, вчені, актори, музиканти, художники. Мета - поширення ідей, які здатні змінювати світ. Виступи тривають до 18 хвилин, є науково-популярними за формою подачі. NASA, Всесвітній банк, Ватикан, Британський парламент проводили конференції під своєю егідою. TEDxKyiv - це незалежне подія в дусі і за ліцензією TED.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram