ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Діабетики просять внести в "Книгу рекордів" їхні спроби врятувати "Індар"

Громадські організації, що захищають інтереси понад 200 тис. діабетиків, можуть визнати рекордсменами країни за кількістю звернень до державних органів влади щодо інсулінового заводу "Індар".

Діабетики просять внести в "Книгу рекордів" їхні спроби врятувати "Індар"
Логотип "Индара"

Організації надіслали в «Книгу рекордів України» заявку на фіксацію рекорду.

За дев'ять місяців із моменту силового захоплення інсулінового заводу (липень 2011 р.) Комітет захисту «Індару» спільно з активістами діабетичних організацій склав і надіслав 3845 звернень до органів влади різних рівнів. Вони просили чиновників і правоохоронців захистити підприємство від рейдерського захоплення і спроб знищити національного виробника в інтересах транснаціональних компаній. У відповідь отримали 2000 "відписок", зазначили в Комітеті.

"Ми вважаємо цей факт абсолютним рекордом за кількістю звернень до органів державної влади в рамках справи національної ваги й абсолютною байдужістю до неї державних органів. Їхня безпорадність у разі відвертих викликів національним інтересам України очевидна", - йдеться в пріоритетній довідці, яку скерували головному редакторові "Книги рекордів України" Оксані Сніцарук.

"Наша мета - максимально зафіксувати і задокументувати факти зловживання і бездіяльності відомих нам представників влади", - говорить Галина Литвиненко, президент Українського діабетичного союзу.

"Урятувати разкрадений завод уже, на жаль, неможливо, незважаючи на те, що акції й активи підприємства передано державі. У кращому разі «Індар» буде базою з розливу польського інсуліну, який не пройшов клінічних випробувань", - додала Г. Литвиненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram