ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова обурена поведінкою горлівських медиків

Міністр пообіцяла висновки протягом 1-2 днів.

Богатирьова обурена поведінкою горлівських медиків
Фото: Пресс-служба Президента Украины

Віце-прем'єр, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова вважає неприйнятною поведінку медиків "швидкої допомоги", які відмовили у виїзді 7-річному хлопчикові в Горлівці Донецької області.

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції.

"Такий випадок, який стався в Горлівці, є дуже прикрим, і вважаю неприйнятною поведінку медичних працівників, які того дня чергували на станції швидкої допомоги... Протягом 1-2 діб ми повністю дамо інформацію із цього приводу", - сказала Богатирьова.

Разом із тим вона зазначила, що напередодні цього випадку на цій станції швидкої допомоги було кілька дзвінків про необхідність надання медичної допомоги, які не підтверджувалися.

"І цього дня, коли хлопчик дійсно потребував допомоги і самостійно викликав допомогу, працівники "швидкої" абсолютно безпідставно ще й насварили хлопця", - зазначила Богатирьова.

Нагадаємо, в Донецькій області прокуратура Центральноміського району Горлівки проводить перевірку за фактом ненадання працівниками "швидкої" своєчасної медичної допомоги дитині.

7-річний хлопчик упав на балконі квартири і склом травмував руку, після чого намагався викликати "швидку допомогу", проте її працівники не сприймали серйозно телефонних викликів від малолітнього. У результаті карета "швидкої допомоги" приїхала лише після того, як її викликали дорослі.

Місцеві ЗМІ уточнили, що лікарі "швидкої допомоги" в Горлівці проігнорували 13 викликів хлопчика. Він зміг сам вибратися з квартири, а в тамбурі його знайшла мама, яка повернулася з роботи. Лише після її дзвінка "швидка допомога" приїхала через 10 хвилин. Хлопчика скерували в обласну лікарню, де хірурги пришивали йому руку 4 години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram