ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кияни більше довіряють дільничним терапевтам, аніж сімейним лікарям

Жителі столиці ще не звикли до сімейної медицини.

Кияни більше довіряють дільничним терапевтам, аніж сімейним лікарям
Фото: Макс Левин

Про це сьогодні на відкритті Всеукраїнської науково-практичної конференції Асоціації головних лікарів України в Чернівцях заявив начальник Головного управління з питань охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорев.

Чиновник озвучив дані опитування, згідно з якими 47% опитаних киян готові довірити своє здоров'я дільничному терапевту, і тільки 35% - сімейним лікарям.

Як уже раніше писав LB.ua, Київ є одним із пілотних регіонів, де впроваджують медичну реформу. Зокрема, зараз місто переживає впровадження сімейної медицини і поділ медичної допомоги на первинне, вторинне і спеціалізовані ланки.

"У Києві існує усталена система лікувально-профілактичних установ, - заявив Мохорев. - Створення центрів первинної медико-санітарної допомоги - це деяка ломка в медустановах міста. Тому ми вирішили для початку вибрати два пілотних райони - Дніпровський і Дарницький - для перепрофілювання поліклінік у центри ПМСД і консультаційно-лікувальні центри. Але при цьому у всіх без винятку районах міста відкриті амбулаторії сімейного лікаря - всього 70 амбулаторій".

Мохорев наголосив, що мета Київміськадміністрації - не відкрити амбулаторії, а зробити так, щоб у них ходили люди. І пообіцяв, що до серпня-вересня в амбулаторії сімейної медицини завезуть сучасне медобладнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram